Πιλοτικό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Ο Φούρνος στο Μεσαγρό Λέσβου»

Πιλοτικό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Ο Φούρνος στο Μεσαγρό Λέσβου»

Πιλοτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ο Φούρνος στο Μεσαγρό Λέσβου» για τα παιδιά των Εργαστήριων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ) Λέσβου, τον Ιούνιο του 2016

Η Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Βορείου, κατόπιν πρωτοβουλίας της προϊστάμενης Μερόπης Φράγκου και με τη βοήθεια των υπαλλήλων της Υπηρεσίας Άννας Καγιαδάκη και Αφροδίτης Τσαγκαράκη υλοποίησαν το πιλοτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ο Φούρνος στο Μεσαγρό Λέσβου» για τα παιδιά των Εργαστήριων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ) Λέσβου, τον Ιούνιο του 2016.

Το πρόγραμμα περιελάβανε την επίσκεψη και ξενάγηση στον χώρο του Φούρνου, την παρουσίαση της τοιχογραφίας του Θεόφιλου που δεσπόζει στον εσωτερικό τοίχο του κτηρίου του Φούρνου και λίγα λόγια για τον ζωγράφο Θεόφιλο.

Στο τέλος της επίσκεψης στα παιδιά δόθηκε εκπαιδευτικό υλικό, όπως κείμενα, ζωγραφιές και παιχνίδια, το οποίο συντάχθηκε από τους υπαλλήλους της Υπηρεσίας. Το εκπαιδευτικό αυτό υλικό στη συνέχεια διαιτήθηκε σε περίπου 500 μαθητές δημοτικών και νηπιαγωγείων που στα πλαίσια εκπαιδευτικών εκδρομών επισκέφτηκαν το «Φούρνο του Μεσαγρού».

Εκπαιδευτικό υλικό για εκπαιδευτικούς και μαθητές

/sites/default/files/2020-12/1_Fournos%20Mesagrou_0.pdf
Φούρνος Μεσαγρού
/sites/default/files/2020-12/2_Zografos%20Theofilos_0.pdf
Ζωγράφος Θεόφιλός

Εκπαιδευτικό υλικό για μικρούς μαθητές

/sites/default/files/2020-12/antistoixies_0.jpg
Βρες τις αντιστοιχίες
/sites/default/files/2020-12/DIMITRA%20COLOR_0.jpg
Δες και ζωγράφισε
/sites/default/files/2020-12/DIMITRA_0.jpg
Ζωγράφισε τη θεά Δήμητρα
/sites/default/files/2020-12/poulakia_0.jpg
Ζωγράφισε τα πουλάκια